Ajankohtaista

09.11.2008 Karjalan MediaCenter vaikuttaa positiivisesti Joensuun alueella

Karjalan MediaCenter vaikuttaa vahvasti yhteyskeskusalalla. Toimipaikkana Joensuu on ihanteellinen muun muassa hyvän työvoiman saannin vuoksi.

Joensuun alue on vallannut yhteyskeskusalan edelläkävijän aseman huomattavan suurella yhteyskeskusten keskittymisellä alueelle. Osa syynä yritysten keskittymiseen Joensuun seudulle on Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tarjoama tradenomin tutkintoon johtava yhteyspalvelukoulutus, kertoo Joensuu Region. Ammattitaitoisen työvoiman tarve vaikuttaa yhteyskeskusalan toimijoiden sijaintiin voimakkaammin kuin muihin yrityksiin. Työ tehdään sähköisten järjestelmien kautta ja asiakkaat voidaan tavoittaa sijainnista riippumatta, siksi työvoima on yksi suurimmista vaikuttajista. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä Karjalan MediaCenter on yksi Joensuun seudun tunnetuimmista yhteyskeskusalan toimijoista.

Joensuun alueelle yhteyskeskusalan vaikutus on merkittävä. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteyspalvelualan suuntautumisvastaavan Seija Tolosen mukaan maakunnan työpaikkojen määräksi on laskettu 500 ja viimeaikaisten rekrytointien ja uusien toimijoiden myötä arvio on noussut 800.

Kovassa kasvussa oleva Karjalan MediaCenter kasvattaa työntekijöidensä määrää vuoden loppuun mennessä parilla kymmenellä asiantuntijalla. Yhteyskeskusalan kasvuvauhti oli jo pari vuotta sitten parinkymmenen prosentin luokkaa ja julkisen puolen liityttyä toimintaan tiiviimmin kasvuvauhti on yhä kiihtynyt. Karjalan MediaCenterissä kasvu näkyy suurempana markkinaosuutena ja henkilöstöresurssien kasvattamisena.
 
Yhteyskeskusalan arvostus on lisääntynyt tunnettuuden ja kasvun myötä. Ala työllistää asiantuntijoita monipuolisesti myynnin ja markkinoinnin asiantuntijatehtäviin, neuvonta- ja tukipalveluihin sekä asiakkuuksien hallintaan ja negatiivinen puhelinmyynnin leima on haalistunut. Tietoisuuden kasvu ja vahva näkyvyys ovat vaikuttaneet myös mielikuviin alasta ja alan toimijoista. Reilun pelin toimijoille median kiinnostus ja näkyvyys ovat olleet positiivisia asioita.
 
Lue myös Joensuu Regionin artikkeli yhteyskeskuksista ja Karjalan MediaCenteristä >>täältä